Miikka Keränen Politiikkaa lappilaisittain vihreänä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Diakonia

Outoa toimintaa suomessa

E​n ole ennen ollut kovinkaan kiinnostunut politiikasta. Mutta viimeaikaisten tapahtumien hurjat käänteet ovat saaneet mieleni muuttumaan. Eletyssä elämässä tehdyt virheet ovat kostautuneet kauniissa kaarissa pyörähtelevään velkakierteeseen. On ollut hyvin kiinnostavaa olla avuntarvitsijana, suomalaisena suomessa. Olen tullut huomaamaan muutamia varsin kiinnostavia asioita sosiaalijärjestelmässämme. Niitä kai koskevat myös jonkinlaiset lait, mutta tätä lienee käytännön tasolla vaikea havaita. Avun piiriin joutunutta henkilöä kohdellaan aivan kuin hänen ihmisarvonsa olisi poistettu.

Kirkon rahoitussuunnitelma ja yhteiskunnalliset arvot

Janne J. M. Muhonen kauhisteli kirkon rahoitussuunnitelmia omassa blogissaan. Rahoitussuunnitelman mukaisesti valtionvarainministeriön työryhmä esitti, että kirkolle yhteisövero-osuus maksettaisiin verotuksen kautta. Tätä esitystä myös kirkko puoltaa. Summa on kokonaisuudessaan reilu 100 miljoonaa euroa. Nyt Muhonen epäilee, että:

Diakonia on uskon ja rakkauden risteys

Kirkoista on tullut Suomessa vain hyväntekeväisyysjärjestöjä! Onneksi näin ei ole vielä tapahtunut, mutta uhkakuva on suuri, kun lakataan julistamasta sanomaa Jumalan valtakunnasta teoin. Keskeisempää kuin huuta sanoin, on kuiskata hiljaa tekojen kautta. Kun kristillinen yhteisö ei enää toimi näin, siitä tulee vain yksi hyväntekeväisyysjärjestöistä (joita maassamme kyllä riittää). Se menettää silloin hengellisen pohjansa. Sillä ei ole enää merkitystä kuinka paljon kirkko jakaa rahaa tai kuinka suuria massoja se kohtaa diakoniatoimintansa kautta. Merkitys on vain sillä, mikä on työn luonne.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä