Miikka Keränen Politiikkaa lappilaisittain vihreänä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Wilma

Palataanko reissuvihkoon?

Miksi kymmenientuhansien helsinkiläisten arkeen vaikuttavan Wilman ongelmista ei tiedotettu? ”Kieltämättä tämä osui todella hankalaan paikkaan” (HS 13.08.2018). Olen leipätyössäni vastuussa paristakin ns. businesskriittisestä sovelluksestä, sekä yrityksen sisäisestä viestinnästä, joten Hesarin juttu on melko karmaisevaa luettavaa.

Alkuun viestintäpäällikkö, joka ei osaa vastata kysymykseen, miksi tiedotuksessa on ollut ongelmia:

Onko aiheellista käyttää työaikaa Wilmaan peruskouluissa?

 

Paljon puhutaan kuinka opettajat eivät jaksa työssään ja työstä tullut yhä haastavampaa. Itsehän en ole opettaja, mutta neljä vuotta olen saanut seurata kymmenien eri opettajien työtä eri kunnissa. Alkanut käymään mielessä, että tekevätkö opettajat itse itselleen sen kiireen tunteen ja ongelmat. Varsinkin aloittelevat opettajat ovat täynnä intoa, joka yleensä lopahtaa toisena vuotena viimeistään. Ja jokainen tekee toki työtään hyvin erilaisilla persoonilla. Myös koulun ilmapiiri vaikuttaa paljon työskentelymahdollisuuksiin ja moni tämän takia vaihtaakin työpaikkaa. 

Oppimistulosten laskun todelliset syyt viimeinkin esiin

Suurin syy on ollut opetuskeskeisyydestä luopuminen. Lukutaidossa olemme pärjänneet, ja lukutaidon osalta maahanmuuttajien pieni määrä verrokkimaihin nähden on ollut yksi muuttuja.

Lapsiuhrit

Viime aikoina on eri puolilta tullut huolestuttavia viestejä esille koskien oppilaitosten, etenkin yläasteiden toimintaa. Miten laajaa toiminta on, ei ole tietoa, mutta joillakin paikkakunnilla, joille on perustettu VOK, koulujen opetusohjelmaan ovat tulleet uudet tilaisuudet. Niissä ohjataan kosketuksiin ja yhteisiin aktiviteetteihin vielä herkässä kehitysvaiheessa olevia alaikäisiä nuoria ja huomattavasti vanhempia pakolaisia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä