Miikka Keränen Politiikkaa lappilaisittain vihreänä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sodankylä

Viiankiaavalla vastakkain maaperän rikkaudet ja uhanalainen luonto

Suomen kuvalehti julkaisi heinäkuussa kattavan artikkelin eräästä lappilaisesta suursuosta, minkä innoittamana tämäkin teksti oikeastaan sai alkunsa. Jutussa puidaan hyvin perusteellisesti Sodankylässä sijaitsevaa soidensuojelualue Viiankiaapaa, joka on esimerkiksi Metsähallituksen mukaan yksi alueen edustavimmista aapasoista.

Korkea verotus tuhoaa Lapin tulevaisuuden

Korkea verotus aiheuttaa kilpailukyvyn heikkenemistä sekä työttömyyttä, joka osaltaan vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Keskustapuolueen tavoitteena on vahvistaa maakunnallista itsehallintoa. Tarkoituksena on luoda sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen maakunnallisella itsehallinnolla, jossa maakunnilla olisi verotusoikeus.

Nyt on näytön paikka

Kemijoen tulvaryhmän johdolla on valmistunut suunnitelma Kemijoen suurtulvien tuhojen estämisestä. Keinoja on vähän - vain kaksi. Asutut alueet kierretään penkereillä tai vedet otetaan kiinni asumattomille alueille. Vaihtoehdot ovat selkeät ja ratkaisu on tehtävä ensi kevääseen mennessä.

Sodankylä: Kunta ja kaivos

Kirjoitin eilen Puheenvuorooni provokatiivisen tekstin suomalaisesta kaivoslaista ja valtio-omisteisen kaivosyhtiön hyödyistä. Toin esiin muutamia esimerkkimaita, joissa asiat ovat hoidettu hieman eri tavoin kuin meillä Suomessa. Tänään jatkan kertomustani keskittymällä Sodankylän kuntaan ja siellä sijaitsevaan kaivosteollisuuteen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä