Miikka Keränen Politiikkaa lappilaisittain vihreänä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Populisti

Kuule äänestäjä sinua rakastetaan

 

Näin vaalien alla on hyvä olla äänestäjä. Minua rakastetaan oikealta ja vasemmalta sekä siltä väliltä. Meinaa ahdistaa esitetulvan keskellä toivorikkaiden isänmaantoivojen pommituksessa. Upeaa, että yritystä riittää. Valitettavasti  vain 200 onnekasta tulee valituksi yli 2000 toinen toistaan pätevämpien kandidaattien joukosta.

Nyt kelpaa olla köyhä, eläkeläinen, syrjäytynyt, asunnoton, kerjäläinen, yliverotettu, asuntovuokrakiskottu, asunnoton, opiskelija, autoilija, jalankulkija, maaltamuuttanut, lähiöläinen, koiran omistaja, seksuaalinen vähemmistöläinen, jne.

Populismin vastakohta?

Populismi ja populisti sanaa käytetään mediassa yleisesti, kun puhutaan jostain muista kun avoimia rajoja ja globalismia palvovista puolueista.

 

Onko populisti vähän niinkun luvallinen haukkamasana? vai mitä sillä halutaan kertoa?

 

Ja mikä on sitten sen vastakohta?

Populismi – kansalle mitä kansa ymmärtää!

Populisti osaa kertoa kiintoisasti ja kuulijoita herättävästi asioita, jotka normipoliitikoilta soljuvat kauniisti, mutta tyhjän merkityksettömästi tai kätketysti. Populisti osaa sanoa asiansa ytimekkäästi kansalaisten ymmärtämällä tavalla – siksi sitä halutaan nyt riekkua alhaisimmaksi vaistoksi.

Timo Soini teki ennakoidusti oikean päätöksen

Soini ilmoitti |1, ettei ryhdy enää puolueensa puheenjohtajaehdokkaaksi.  Päivän politiikka on nyt Timon osalta illassaan – uudet haasteet odottavat. Tekeekö Soini nyt ”kataiset” ja pakenee Suomesta – ”vieläpä kesken kauden” – toivoo kuitenkin saavansa jatkaa ulkoministerinä. Kansa saattaa olla eri mieltä.

|1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9492547

 

Populismi on tavallista kansaa varten – kertomusta ymmärrettävästi

Mediassa riehuu vähättelevä, ehkä pelonsekainen vastatuuli populismille – se halutaan selostaa lukevalle kansalle sinällään oikein, muta vaillinaisin tiedoin, painottaen vain tiettyjä ominaisuuksia, jotka luvat negatiivista sävyä aiheesta populismi ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005055174.html – HS

 

Mitä tarkoittaa populisti ja populismi?

Noita kahta sanaa viljellään melkoisesti uutisissa.

Mitä ne oikein tarkoittaa? 

En tiedä sit niin, mut ei populisti ainakaan oikein kehulta kuullosta. Itseasiassa mulle tulee sellainen mielikuva, että sanalla tavallaan kyseenalaistetaan kaikki mitä tämä kyseisellä sanalla korostettu henkilö, tai puolue sanoo.

Harvoin kukaan itseään, tai puoluettaan kutsuu näillä sanoilla, joten siksi, se jotenkin tuntuu, halventavalta ilmaisulta, eli haukkumiselta.

Kaksi populistia, -Soini ja Stubbi

Kevään eduskuntavaaleissa näyttäisi olevan suomalaisille tarjolla kaksi populistia pääministeriksi -Stubbi ja Soini.

Stubbin valitsi puolueen johtoon media, joka selätti Kokoomuksen puolueen johdon puoluekokouksessa 6-0.

Timo Soinin valitsi puolueen puheenjohtajaksi Veikko Vennamo. Sen jälkeen muita ehdokkaita puolueen johtoon ei ole ollutkaan, vaikka puolueen nimikin on muuttunut.

Kommentoija;  Miten Sinä vertailisit näitä kahta populistia keskenään?

Yhteiset ja erottavat tekijät?

 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä