Miikka Keränen Politiikkaa lappilaisittain vihreänä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Outi Alanko-Kahiluoto

Puheenjohtajan työnäyte

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto harkitsee hakemista puolueen puheenjohtajaksi. Suursuosiota nauttiva Ville Niinistö väistyy ensi kesänä sekä rotaatiosäännön vuoksi että tahdostaan kunnioittaa tuota demokratiaa edistävää pykälää.

"Maanpetturi Soini" - Oppositiossa lähtee laukalle

Ulkoministeri Timo Soini kävi "yksityismatkalla" Iso-Britanniassa. Mediatietojen mukaan siellä tavattiin tärkeitä viskaaleita molemmista Brexit-äänestyksen leireistä. Annettiinpa haastattelukin televisioon, jossa ulkoministerimme spekuloi muidenkin maiden eroamisella unionissa ja sanoi Suomen ns. fixit-keskustelua "kovaääniseksi". No, siltä se voi Perussuomalaisten sisällä tuntua. Vähän kuten Kalliossa erehdytään luulemaan että veganismista on tulossa valtavirtaa ja kaikilla on fiksipyörä.

Freelancerit ansaitsevat paremman kohtelun

Vuoden vaihteesta eteenpäin entistä useampi itsensä työllistäjä on tulkittu laissa yrittäjäksi. Muutos ei ole vaikuttanut heidän työttömyysturvaansa. Lakimuutos kuitenkin huolestuttaa freelance-työläisiä. Monille etenkin luovilla aloilla työskenteleville viranomaiskäytännöt- ja tulkinnat näyttäytyvät todella sekavina. Käytäntöjen selkiyttämistä tulee tehostaa, mikäli itsensä työllistävien asemaa halutaan parantaa ja saada työllisyys kunnolla nousuun.

Ongelman ymmärtäminen - Outi Alanko-Kahiluoto?

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto hämmästelee Vihreiden blogissa kuinka itsensä työllistävät voidaan uuden lain mukaan tulkita yrittäjiksi. Tämän jälkeen hänellä ei  Alanko-Kahiluodon mukaan ole enää samasta työstä samanlaista sosiaaliturvaa kuin palkannauttijoilla?

Alanko-Kahiluoto unohtaa vain sen, että suuri joukko pienyrittäjiä Suomessa työllistää itsensä tekemällä samaa työtä kuin palkannauttijat, ilman sosiaaliturvaa.

Rasisminvastaisessa julistuksessa piilee kytkykauppa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne huhuilee puolueita allekirjoittamaan rasismin vastaisen julkilausuman. Kun otetaan huomioon, että kaikki eduskuntapuolueet ovat allekirjoittaneet sen jo vuosina 1998 ja 2011, kuulostaa idea jo itsessään täysin turhalta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä