Miikka Keränen Politiikkaa lappilaisittain vihreänä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Heteronormatiivisuus

Aito avioliitto ja pervonormatiivisuus

Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja ja kristillisdemokraattien kuntapoliitikko Susanna Koivula esittää jälleen kerran HLBTI-vähemmistöjä keinolla millä hyvänsä riepottelemaan pyrkiviä näkemyksiään. Koivulan johtaman yhdistyksen sivuilla ja US Puheenvuorossa julkaistu kirjoitus maalaa sukupuolivähemmistöistä ei lainkaan mairittelevaa kuvaa. Koivula iskee seksuaalivähemmistöjen päälle pervonormatiivinen -leiman.

Pervon normatiivisuus

Tapio Puolimatkan kirjoituksessa "Ideologian vaikutus avioliittokulttuuriin" hän esittää termin "pervonormatiivinen ; "Ydinperhemalliin perustuvan avioliittonormin paikalle monet keskustelijat haluavat asettaa suvaitsevampana pitämänsä pervonormatiivisen (queer normative) näkemyksen, jonka mukaan kaikki erilaiset vapaaseen valintaan perustuvat romanttiset ja seksuaaliset kiintymyssuhteet ovat samanarvoisia ja niitä

Äitiyslaki ja translaki korjattava heti!

 

Suomessa voimassa oleva laki sukupuolen juridista vaihtamista määrittävä translaki ja äitiyslaki, joka sisältäisi säännökset äitiyden vahvistamisesta silloin kun naispari on hankkinut lapsen hedelmöityshoidolla, vaativat pikaista korjausta.

 

Homon ahdistus avioliittolaista

Perjantai oli suuri ilon päivä. Monilla päättyi vuosien odotus, kun yhteiskuntamme otti viimein askeleen kohti tasa-arvoa. Minulle eduskunnan päätös ja koko kampanja oli henkilökohtaisesti erittäin tärkeä: olenhan itsekin homoseksuaali. Koen, että olen nyt tervetulleempi kuin aiemmin – pian en enää ole toisen luokan kansalainen. Siksi onkin hullua, että tunnen osittain myös uudenlaista ahdistusta.

Luomuseksimerkki

Olen muutamassa tasa-arvoista avioliittolakiesitystä koskevassa keskustelussa törmännyt johonkin hemmoon, jonka mielestä avioliitto -sanan voisi nimetä uudelleen, jotta uskonnolliset piirit eivät olisi niin murheissaan avioliiton avautumisesta myös samaa sukupuolta oleville pareille. On ehdotettu esim sanoja parisuhdeliitto, laillistettu parisuhde, jne. Toisaalta miksei voisi olla jokin muoto avoliiton ja avioliiton välissä? Sen pitäisi olla mahdollinen kaikille aikuisille pareille tasa-arvoisesti.

Vaatteilla heterofobiaa vastaan

Antti Asplund on lanseerannut tällä viikolla vaatteita, joissa lukee Heterophobia. Mallisto on mennyt kuin kuumille kiville, kertoo Yle.

Huomioni kiinnitti Antin antamat perustelut. Kotisivullaan Antti kertoo tarkoittavan termillä nimenomaan erilaisuuden pelkoa. Myös Pride-henki ja homojen oikeudet vaikuttavat olevan taustalla.

Itävallan viisuvoitto

Itävalta nousi voittajaksi vuoden 2014 Eurovision laulukilpailuissa. Pisteitä maa sai 290; toiselle sijalle yltänyt Alankomaat sai 238 pistettä. Voiton merkittävyyttä lisää se, että esiintyjä on parrakas nainen.

Viisuilta oli tunteikas, ja isäntämaa Tanska oli panostanut ansiokkaasti mahtaviin puitteisiin. Esiintymislava oli huikea ja mahdollisti monipuoliset esitykset. Väliaikanumerot ja yleinen ilmapiiri henkivät yleiseurooppalaista yhteenkuuluvuutta. Kaikin puolin kisat olivat onnistuneet, eivätkä jättäneet varmasti ketään viisujen ystävää kylmäksi. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä