Miikka Keränen Politiikkaa lappilaisittain vihreänä.

Immosen I hallitus

  • Immosen I hallituksen ohjelman kansisivu.
    Immosen I hallituksen ohjelman kansisivu.

Remember, remember, the fifth of November! Marraskuun viides jäi mieleemme lähinnä siitä, että pääministeri Sipilä (kesk) aloitti hallituksen sisällissoten kertoessaan, että saattaa lähteä presidentin puheille. Eräs uutinen jäi tämän nolon sotkun peittoon: Olli Immonen (ps) otettiin avosylin vastaan hallituksen riveihin. 

Timo Soinin (ps) harjaus onnistui. Immonen oli hetken sivussa, ja kansa unohti kokonaan kesäisen kohun. Immosen kirjoitus ei ole kuitenkaan muuttunut mihinkään. Ja hän luultavasti oppi vain pitämään näppinsä paremmin hallinnassa, eikä ajatusmaailmansa ongelmia. Perussuomalaiset voivat jatkaa linjaansa, jossa suuren osan kannatusta luo muukalaisviha ja ennakkoluulot. 

Erikoiseksi tilanteen tekee sen, että perussuomalaiset kohtelevat ongelmajäseniään hyvin eri tavoin. Sebastian Tynkkynen (ex-ps) lensi pellolle puolueesta, koska kritisoi puolueen johdon linjaa hallituksessa. Immosta perussuomalaiset eivät halua rangaista, vaan eroaminen ryhmästä oli puhdas poliittinen manööveri, jolla huijattiin sekä kansaa että mediaa. 

Viestintätoimistojen kannattaisikin rekrytoida se master-mind, joka persujen julkikuvaa luotsaa. Sillä populistisesta puolueesta on tullut mediapuolue, jolle ulkokuori on kaikki kaikessa. Rettelöitsijät heitetään ulos, ja johto uhriutuu. Median riepottelema viedään hetkeksi jemmaan, mutta tuodaan vähin äänin takaisin keräämään äänet pois Muutokselta yms. Kun hallituksen linja ei kannattajakuntaa puhuttele, asemoidaan itsensä oppositioon, joka oli koko ajan vastustamssa eläkeläisten kiusaamista. Populismi on jäänyt, sillä puolue ei tue kansan enemmistön kantaa, kuten avioliittolaki jo osoitti. Mahtavaa mediaosaamista silti, jolla löisi paremmin rahoiksi viestintäalalla kuin persusäätiön tuotoilla, jonka muuten maksaa veronmaksajat puoluetuen kautta.

Mutta vielä itse ongelmaan. Immonen ei ole muuttunut. Sama linja jatkuu. Siksi korjasinkin hallituksen ohjelman kannen.  Immonen on nyt hallituksen riveissä, eikä hänen linjansa ole ongelma keskustalle eikä kokoomukselle. Sipilä ja Stubb (kok) hyväksyvät Immosen ajatukset. Ja tuo linja on niin vahva, että hallituksen voisi nimetä Immosen I hallitukseksi. 

Immosen hallituksen linja on pelottava etenkin nyt, kun muukalaisviha ja rasismi nostavat yhä enemmän päätään. Suomea ei voi tässä tilanteessa johtaa hallitus, jolle sota monikulttuurisuutta vastaan on hyvä asia. Immosen hallitus on kaadettava. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

Vihreiden mielestä (todellinen tai kuviteltu) muukalaisviha ja rasismi ilmeisesti aivan todella ovat yhä edelleen suurempia ongelmia kuin Suomea ja muuta Eurooppaa kohtaava massiivinen kansainvaellus lieveilmiöineen. Tätä täytyy kyllä aika kovastikin ihmetellä.

Blogistille suosittelen Riikka Purran tuoretta kirjoitusta "Maahanmuuttajat, terrorismi ja keskustelun logiikka." Löytyy helposti Googlella.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Kyllä, vihreille muukalaisviha on ongelma.

Silmäilin Purran tekstiä, ja siinä oli hyviä huomioita. Toisaalta oma tekstini pyrkii nimenomaan nostamaan esille yhden henkilön. Aiempi tekstini pyrki nostamaan esille yhden ilmiön. Kokonaisuutta tuskin kukaan saa yhteen blogiin sulottua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Immosen hallituksen linja on pelottava etenkin nyt, kun muukalaisviha ja rasismi nostavat yhä enemmän päätään."

Ranskassakin muukalaisvihaa, ovat jo pommittaneet väärämielisiä. Mistähän moinen jöhtuu?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

En tiennytkään, että Immosella on salkku jossain ministeriössä. Haluaisitko kertoa, mikä tämä on? Logiikallasi hallituksen riveissä on yhtä paljon jäseniä kuin hallituspuolueissa kansanedustajia. Kävikö tätä kirjoittaessa kertaakaan mielessäsi, että huolesi on hieman korkealentoinen?

Vakavasti puhuttuna kuvittelin lyhytaikaiseksi jääneen hallituskriisin osoittaneen sen, mitkä ovat oikeasti merkittäviä asioita, mutta ei. Kun nokkapokka saatiin taputeltua, on syytä palata kaikkein vakavimpaan ongelmaan: Immonen, Sisu, hommalaiset persuagitaattorit ja muut natsisiat.

Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Kyllä, hallituksen riveissä on yhtä paljon ihmisiä kuin hallituspuolueilla on kansanedustajia. Näin se yleensä toimii, tosin nykyinen ja edellinen (Stubb II) osoittivat, että myös hallituksen sisällä voi olla oppositio, joka äänestää hallitusta vastaan.

Ilmeisesti sotesotakaan ei herättänyt siihen, että immoslaisuus on edelleen ongelma.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

"En tiennytkään, että Immosella on salkku jossain ministeriössä. Haluaisitko kertoa, mikä tämä on?"

Mitenkäs tuon sisälukutaidon kanssa? Luulitko Keräsen oikeasti kirjaimellisesti luulevan Immosen olevan ministeri, vai tartuitko vaan lillukanvarsiin argumenttien puutteessa?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Persuissa on kuin SMP:ssä aikoinaan vain ministerit hallituksessa ja muut kuvittelevat olevansa oppositiossa.

Immonenhan julisti sodan toisia Suomen kansalaisia vastaan ja koska hän jatkaa hallituspuolueen edustajana, koko hallitus hyväksyy sen, että kansanedustajat voivat julistaa sodan kansalaisia vastaan. Siksi tämä hallitus ei edusta Suomen kansaa vaan vain sitä osaa, jota vastaan sotaa ei ole vielä julistettu.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

"Immosen kirjoitus ei ole kuitenkaan muuttunut mihinkään. Ja hän luultavasti oppi vain pitämään näppinsä paremmin hallinnassa, eikä ajatusmaailmansa ongelmia. Perussuomalaiset voivat jatkaa linjaansa, jossa suuren osan kannatusta luo muukalaisviha ja ennakkoluulot."
1) Immosen kirjoitus ei ollut rikollinen, eli sinä tuomitset itse hänet oman maailmankatsomuksesi takia.
2)Onko maahanmuuttovastaisuus millä tavoin rikos?
Meinaan eikö se ole mielipide niinkuin maahanmuutomyöteisyyskin?
3) Suomessa täytyy olla vähän rasismia jos maan "vaarallisin natsi" on naimisissa maahanmuuttajataustaisen kanssa.

"Populismi on jäänyt, sillä puolue ei tue kansan enemmistön kantaa, kuten avioliittolaki jo osoitti."
No kyllä se enemmistö voi olla välissä samaakin mieltä. Ja ei ne vihreidenkään mielipiteet/teot aina mukaile kansan tahtoa, ainakin siellä Lapissa meinaan ollu kansalla kovasti eri tahto ja ei ole päässeet vihreät eduskuntaan siksi sieltä.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Kannattaa tarkistaa vaikkapa sanakirjasta, että mitä populismi tarkoittaa. Vihreiden ajatuksena ei ole etsiä kansan enemmistön mielipidettä, vaan tehdä politiikkaa joka on oikeudenmukaista ja reilua sekä nykyisille että tuleville sukupolville ja myös luonnolle. Uskomme, että järkevillä argumenteilla ja toimivalla politiikalla saamme myös enemmistön tuen suunnallemme.

Niin, enkä sanonutkaan, että Immonen pitäisi erottaa, koska on rikollinen. Vaan siksi juuri, että hänen maailmankatsomuksensa on paha.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

No populismiksihan voidaan lukea, myös iskulause hokemat "monikulttuurisuus ja feminismi" mitkä tuntuu osalle olevan se maailman totuus, vaikka samalla tapetaan kaikkien kulttuurit/pienet kansat tämän (Amerikkalais ideologia)monikulttuurisuuden tieltä. Eli on populismia huutaa rasistiksi jos joku ei halua Suomeen lisaa maahanmuuttajia ja haluaa täten tehdä omasta mielestään paremman Suomen tuleville sukupolville.
Sitten mulla on pakko sanoa, ettähän eiköhän kaikilla puolueilla ole ihan samat tavoitteet kuin vihreillä.

Sinun pitäisi jotenkin osata avata miten Immonen on paha jotta voisimme käsitellä asiaa?

Ps. Mitä mä oon nyt sun kanssa jutellu niin olen tullut käsitykseen: Mielestäsi ketään ei saa pysäyttää Suomen rajalla (esim.vaikka olisi ääri muslimeita ketkä voi olla, myös maailmankatsomukseltaan pahoja) vaikka ajatteli niinkuin Päivi Räsänen koska Suomen laki on kaikille sama, mutta Olli Immonen on maailmankatsomukseltaan paha, ja pitäisi erottaa ja nyt laki ei olekkaan kaikille sama? Ni miksi toinen on pahempi kuin toinen?

Pps. Stefan Löfven kerto tuon muuttuneen turvallisuuuhan(nosti hälyä) alla "Ruotsin olleen hieman naivi" ja tähän on varmaan monta mielipidettä ja on yritetty varottaa, mutta ei ku "feminismin nykyinen aalto".
Täältä Ruotsista voi olla kohta huumori kaukana...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21794664.ab

Ja Yks vielä: eli te rakennatte Immosen ja muiden kanssa yhteistä Suomea, mutta sun ideolgialla "te" ootta haalinu Suomeen ihmisiä jotka ei edusta teidän ajatusmaailmaa, mutta teidän ajatusmaailman takia on siellä lisää maailmankatsomukseltaan pahoja. Immosen sit ei vissiinkään halua lisää ja siksi hän on kai päässyt eduskuntaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Keränen, vihreätkö ovat ainoa puolue joka on realistinen ?

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen Vastaus kommenttiin #11

Toimituksen poiminnat