Miikka Keränen Politiikkaa lappilaisittain vihreänä.

Polttakaa Suomen lippu, perusnuoret!

Lippu ei ole pyhä. Lipulle ei tarvitse vannoa verivalaa. Lipun puolesta ei tarvitse kuolla. Lippuja saa polttaa, pelkkää kangastahan ne ovat. Ja perussuomalaiset nuoret aikovat tehdä juuri sen: polttaa EU:n lipun.

Ilmeisesti perussuomalaiset tekevät kaikkensa, ettei heitä otettaisi koskaan poliittisella kentällä vakavasti. Sillä lipunpolttaminen on mauton ja lapsellinen tapa provosoida. Onneksi olkoon, onnistuitte. Valitettavasti persunuorille ei ole vielä valjennut, että politiikka ei ole huutokilpailu tai tappelu nakkikiskalla. Asiat edistyvät huomattavasti paremmin, kun asioihin otetaan kantaa kypsästi ja rakentavasti.

Nyt joku siellä kiljuu, että juuri sitähän me teemme: teimme EU-vastaisen ohjelman. Voi pienet, ei sitä enää kellään kiinnosta lukea. Tempauksenne vie kaiken huomion siltä poliittisen vaikuttamisen rippeiltä, mitä yritätte tehdä. Kasvakaa aikuisiksi, ja keksikää parempia tapoja vaikuttaa. 

Lipunpolttaminen ei ole mielestäni länsimäisiin yhteiskuntiin sopiva vaikuttamisen muoto. Se ei edusta eurooppalaisia arvoja vapaudesta, tasa-arvosta ja demokratiasta. Toki vapaassa yhteiskunnassa pitää pystyä polttamaan lippuja ja mollamaan sotasankareita. Mannerheimin saa esittää naisten vaatteissa, jos haluaa.  En kuitenkaan kannusta polttamaan lippuja, sillä se ei ole mielenilmauksen muotona kovin sivistynyt. Mitä sillä muka saavuttaa?

Toivon, että perussuomalaiset nuoret polttavat samalla Suomenkin lipun. Tai että joku mikkeliläinen menee sinne tempaukseen mukaan, ja polttaa Suomen lipun. Mitähän persunuoret siihen sanoisivat? Olivatko he innoissaan, kun Kingi-ohjelmassa aiheella leikiteltiin? Veikkaanpa, että persunuoren pääkopassa kyllä silloin kupli raivoa, eikä ymmärrystä.

Ja onhan ne kansalliset symbolit tärkeitä, en sitä kiistä. En kai minäkään Euroopan liittovaltion kannattajana hermostuisi, kun persunuoret tällä tavoin näyttävät keskaria yhteiselle työlle paremman maailman puolesta?

Vai sellaisen Suomenko te haluatte, persunuoret? EU:n lippuja saa polttaa, mutta Suomen lippuja ei? Taiteen pitää palvella isänmaallisia tavoitteita, Mannerheim on ikuisesti pyhä ja lapset vannovat lipulle kuolevansa sen puolesta?  Jos te ajatte sellaista Suomea, niin minä voin mielelläni polttaa Suomen lipun, sillä eihän tuollaisessa yhteiskunnassa kukaan tahdo asua.

Polttakaa, polttakaa kaikki maailman liput. Hiiteen kansallisvaltiot ja itsekkäät kansat! EU:n liittovaltio ei riitä, vaan koko ihmiskunnan pitää tajuta olevansa yksi.  

Miikka Keränen
Vihreät
Eduskuntavaaliehdokas / Lappi 

Tarkennus: Tämä ei ole yllytys rikokseen. Jos päätätte perussuomalaiset nuoret rikkoa lakia, jättäkää minut kiitos sen ulkopuolelle. ;)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Elias Söderlund

Vallan keksittäminen ei ole ikinä tuonot valtaa lähemmäksi kansalaisia, miten valtaa voi keskittää ja kutsua vielä demokratiaksi. Euroopan komissiohan on riippumaton jäsenvaltioiden hallituksille, demokraattista siitä on vaikea tehdä. Eu:n sisäinen demokraattinen vaje jättää tilaa harvain vallalle ja korruptiolle. Ajatukset että ei minun euroopassani ovat täysin naiveja, eurosentrisiä ja vailla objektiivisuutta.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Pitääpä lisätä, että tällaista lainsäädäntöä ei tarvita: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1995/19950588

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei tarvita, mutta sitä kuitenkin on olemassa, joten olet syyllistynyt rikokseen yllyttämiseen:

"5 § (13.6.2003/515)

Yllytys

Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä."

Jarno Liedes

Sori nyt, mutta EU on poliittinenjärjestelmä ei mikään kansallinen identiteetti SAATI suvereeni valtio! :D
Olisit voinut sinäkin olla enemmän läsnä yhteiskuntaopilla lukiossa.

On aika vaikea ymmärtää miten kukaan muu kuin komissaari voisi pahoittaa mielensä tuosta, EU kun ei edusta oikein muuta kuin rahansiirtounionia ja uusvasemmistolaista kollektiivia.

EU:n lipun polttaminen vertautuu vaikka cocacolalipun polttamiseen tai ferrarinlipun polttamiseen, sillä ei ole mitään kulttuurihistoriallista jatkumoa oikeastaan mihinkään kuin Brysselin puistojen koristeena. Suorastaan pöhlöä ja vähän hidastakin verrata kansallisidentiteettiä ja jotain hädintuskin 15 vuotta olemassaollutta "tunnusta".

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Eikös tuo samantien kannattaisi muuttaa järjestön nimi Perusnuorista Peruspenikoiksi.
Puheenjohtaja ennustelee EU:n tuhoa perusteenaan natsisaksan ja Neuvostoliiton hajoaminen. oliskohan tuota kannattanut historian tunneilla katsella kirjasta muutakin kuin kuvat.

Jukka Mäkinen

Persupennut rimmaisi ja taipuisi paremmin kuin persupenikat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Perusnuoret näyttävät viehättyneen uuden peejiinsä turvin menneisyyttä haikailevaan wannabe-radikalismiin ja kehitysmaille tyypilliseen lipunpoltteluun. Koskakohan näemme ensimmäisen kirjarovion tai viuhahdustempauksen? Vaaleihin on vielä pari kuukautta aikaa ja Tynkkynen tarvitsee koko järjestönsä avun itsensä esille tuomiseen.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kehotat polttamaan väärän lipun. Perussuomalaiset nuoret ja kaikki koko Suomen nuoriso: polttakaa EU:n lippu! Ja sotaan älköön käykö kukaan teistä EU-Suomen puolesta, joten kehotan polttamaan myös sotilaspassin kaikki te keillä sellainen on. Iästä riippumatta. Meillä on Terijoen hallitus ja sen johdossa olevan armeijan riveissä ei pidä yhdenkään isänmaalisen suomalaisen olla.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Itse voisin harkita tekeväni jotain sotilaallista Euroopan yhteisessä puolustusrintamassa, mikäli tarve tulisi.

Jukka Mäkinen

Onko tuo lupaus? Tilanne saattaa olla hyvinkin pian edessä.
https://www.youtube.com/watch?v=SQh4tJ6xROE

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen Vastaus kommenttiin #42

EU ei valitettavasti vielä ole lähellä sellaista yhteistyötä, jota voisi laskea yhteiseurooppalaiseksi puolustuspolitiikaksi. Eli vielä ei tarvitse asiaa sen tarkemmin pohtia. Pointtinani oli lähinnä se, että kansallisarmeijassa tuski toimisin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Perussuomalaiset ovat ainoa eduskuntapuolue joka kannattaa Suomen itsenäisyyttä, muut ovat sitoutuneet Euroopan liittovaltioon.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Saa nähdä puuttuuko tähänkin joku aikuinen persu ja pilaa nuorilta kaiken kivan. Mut kun palestiinalaisetkin polttaa lippuja ja...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ehkei pitäisi, mutta väkisinkin tulee mieleen uutispätkät jossa terroristit ovat polttaneet ulkomaiden lippuja lahdaten samalla näiden kiinni jääneitä kansalaisia.

Tuo lipunpoltto on suunnattu aika helkkarin monia suomalaisiakin vastaan. Monen muun maan kansalaisen lisäksi. Voi olla jatkossa pieni kynnys julkisesti kannattaa unionia.

Toivottavasti eivät peru tempaustaan vaan pysyvät sanojensa takana kääntämättä takkia. Tiedetäänpä sitten niiden olevan sitä mieltä. Ja mitä niiden ihannemaailmassa on meille tulossa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kumma juttu kun hallituspuolueet ja keskusta eivät uskalla puhua liittovaltiosta vaikka ovat tätä liittovaltiokehitystä jo yli 20 vuotta edistäneet. Tämä on suoranaista valehtelua äänestäjiä kohtaan.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Keskusta on EU-parlamentissa ALDE-ryhmässä, joka on pitkään ollut erittäin liittovaltiomyönteinen. Nyt kai keskustan painostus meni läpi, ja linja hieman lieventyi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Makkonen, eikös perussuomalaisilla ollut EU:n vaaleissa vaalilauseena,"Parempaa Euroopan unionia ja Eurooppaa"!

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Miksi ei KUKAAN ole käynyt tuhoamassa järkyttävää tekotaidetta.

https://www.google.fi/search?q=euro+statue+brussel...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Pitää odottaa valtaanpääsyä niin pääsette kaatelemaan patsaita ilman että virkavalta voi siihen puuttua.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Vesi kielellä jo täällä odotellaan, onneksi ei tarvitse odottaa enää kauan. Mutta saanen humauttaa ettemme me suinkaan aio tyytyä pelkästään patsaiden kaatamiseen. Mistä tulikin mieleen, että miksi sinä ja jokunen muu olette edelleen niin innokkaita pitämään pystyssä tätä hirmuhallintoa? Ja tässä ei ole kysymys taidepoliittisesta avuksesta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #18

Mitähän tuokin nyt tarkoitti?
Joko mustat listat väärinajattelijoista on tehty? Heh.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Jos tämä tempaus järjestettäisiin realistiselta pohjalta niin PS-nuoret heiluttaisivat Venäjän lippua ja jakelisivat ruplia ihmisille. Jos pyllistät länteen, niin kumarrat itään.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Saisko linkkiä siihen, mistä tässä on kysymys? Kuulostaa hämmentävältä, vaikkei sinäänsä pilapiirroskilpailun jäljiltä ja puheenjohtajan BB-taustan takia ihan hirveästi yllätäkään.

Että huomiota se on huonokin huomio.

Melko "monikulttuurinen" strategia kuitenkin.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kiitos linkistä. Sen luettuani, Yanarin mielipiteen luettuani ja tämän blogin luettuani, enkä ole lainkaan varma ovatko oikeastaan tulleet trollatuiksi.

Olen täysin eri mieltä Yanarin kanssa EU:sta ja pidän sitä vielä naurettavampana valheena yhteisöstä kuin Suomea. Se ei ole rauhanprojekti, sota on vain muuttanut muotoaan.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #19

Kuunnelkaa Ukkosen jyrinää!!

Blogistille sen verran että kun sietlä vihreästä kuplasta joskus pääset ulos niin näet todellisen Suomen ja ehkä Unionkin jos kerkeät ulostautumaan kuplastasi ennen kuin unioni hajoaa.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen Vastaus kommenttiin #22

Isoksi on tää vihreiden kupla kasvanut, kun tänne Rovaniemelle asti yltää!

Sen sijaan toivoisin, että persunuoret ja heidän symppaajansa ottaisivat päänsä pois pensaasta, jotta näkisivät todellisen EU:n ja Suomen.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #30

Nyt rupesi kiinnostamaan. Kerro millainen on todellinen Eu ja Suomi??

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Linkki oli kyllä upotettuna tekstiin, mutta hyvä kun sen joku vielä erikseen jakoi.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Eikös vastaavissa demostraatioissa ole ollut tapana ottaa virkakunnan toimesta mekkaloitsijoilta ainakin ne lippujen varret pois. Etteivät rietaannu niillä huitomaan viattomia EU-kansalaisia "isänmaallisessa" innon kuohussa. Hitto kun vielä keksisivät vetää päällensä vihreät pilottitakit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

HS: "Voiko näin naurettavaksi enää mennä? Eurooppalainen yhteistyö perustuu juuri siihen, että pyritään rauhalliseen yhteiseloon", Yanar sanoo."

Vai rauhalliseen yhteiseloon, missä sitä on nähty? Miksi kukaan poliitikko ei uskalla puhua liittovaltiosta???

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Uskallan. Kannatan liittovaltiota. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden Eurooppa-poliittinen ohjelma kannattaa myös liittovaltiota. Vihreissä muitakin federalisteja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden Eurooppa-poliittinen ohjelma kannattaa myös liittovaltiota."

Aikuiset vihreät eivät tuota julkisuudessa uskalla myöntää, kuten ei muutkaan poliitikot. Mikähän tuohon on syynä?

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen Vastaus kommenttiin #37

Aikuisvihreistä ainakin Tuuli Kousa, Otso Kivekäs, Jyrki Kasvi ja Anne Bland olivat eurovaaleissa täysin samaa mieltä väitteen "EU:sta on tehtävä liittovaltio" kanssa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #48

Tiedätkö syytä miksi poliitikot eivät halua puhua liittovaltiosta julkisuudessa, eivät edes vihreät?

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Mitenkä minusta tuntuu, että persunuorten touhu on mennyt tällaiseksi tämän uuden puheenjohtajan myötä. Ensin oli se pilakuvakilpailu ja nyt sitten tämä. Milloinhan tämä sitten tullaan perumaan? Itsehän olen sitä mieltä, että pilakuvia saa piirtää ja lippuja polttaa. En minä niitä mitenkään paheksu. Mutta ihmettelen sitä, että luulevatko persunuoret, että järjestämällä pilakuvakilpailun heti Charlie Hebdon jälkeen tai polttamalla EU:n lippua saavat pelkästään myönteistä julkisuutta? Tämä provoilutaktiikka voisi toimia esim. Vesa Keskiselle ja Johanna Tukiaiselle, eli mikä tahansa julkisuus olisi heille vain myönteistä. Mutta persunuorten kannattaisi tajuta jo pian, etteivät he itse ole pelkästä huomiosta eläviä rock-tähtiä. Politiikka on vaikea laji tässäkin suhteessa, ettei kaikki julkisuus todellakaan sada omaan laariin. Tätä sai vasta Keskustakin maistaa joka sekin joutui perumaan keskiolut-suunnitelmiaan. Siltäkin osin on hölmöä kuvitella, että perussuomalaiset voisivat sen enempää tehdä mitä tahansa kuvitellen, että se aina vain "sataa omaan laariin".

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Tähän listaukseen voisi lisätä myös ainakin persunuorten videon, jossa he uhriutuvat ja surkuttelevat kohtaamansa kritiikkiä ja ennakkoluuloja - ihan kuin niitä ei muut (nuorisopolitiikot) kokisi. Vähän laajensivat sitten uhriutumista oikeistonuoriin, mutta edelleen ohittivat aika pitkän listan nuoria, jotka kokevat uhkailua ja ennakkoluuloja poliittisten mielipiteidensä vuoksi.

Toki myös nää persunuorten puheenjohtajan fantasiat ammutuksi tulemisesta yms. voisi mennä listalle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Uusi puheenjohtaja ei ainakaan ole sateenkaarilippuja polttamassa, koska kirjoitti blokinkin osallistumisestaan "puoluekokoukseeen".

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Olen ylpeä perussuomalaisista nuorista! Siitä, että he uskaltavat tehdä asioita kun niihin uskovat! Minusta he ymmärtävät aivan täsmälleen Euroopan tilanteen, ja ovat vastustamassa liittovaltiota monista hyvistä syistä. -Miikka, kansallisvatiot ovat kyllä tulossa takaisin, halusitpa sitä tai et...Eihän tämä näin toimi. Yhteistoiminta maiden kanssa on aivan eri asia. Ja Euro on ollut fiasko alusta alkaen, kaikkihan sen tunnustavat, eikö niin? -Pitkänäköistä, fiksua ja rohkeaa toimintaa perussuomalaisilta nuorilta!

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Perussuomalaisten nuorten kannattaisi ehkä samalla miettiä Schengen-sopimuksen mielekkyyttä.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Federalismi ratkaisisi monta kysymystä: ei tarvitsisi kärvistellä turvallisuuspolitiikan vaihtoehdoista, pöhöttynyt julkinen sektori hoikistuisi kun kaikkea ei tarvitse keksiä itse, vähemmistöilläkin olisi lokoisempaa ja kaikki olisivat verotuksellisesti ja muutoinkin samalla viivalla, ja viinakset saisi marketista (tiukan omavalvonnan vallitessa). Alkon fasiliteetit voivat sopia päiväkodeiksi, terveysasemiksi tms. Perusterveydenhuoltokoin sujuisi hyvin kuten useimmissa Euroopan sivistysmaissa.

Olavi Mansikka

polttakoot jos haluavat. ei mulle ole väliä... se kuitenkin on mielenkiintoista että vihreä nuori mies ajattelee suomen lipun polttamista...

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Makkonen, perussuomalaiset eivät aja tai halua Suomen eroa EU:sta. Siten se ei kannata (sinun mielestäsi) Suomen itsenäisyyttä.

Timo Soini valitti juuri vihapuheen lisääntymistä. Mitä muuta lipun polttaminen on? Itse asiassa vihapuhe on lisääntynyt merkittävästi "jytkyn" myötä. Persut saavat puhua ja toimia alatyylillä, muut eivät. Missä on peili?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Makkonen, perussuomalaiset eivät aja tai halua Suomen eroa EU:sta."

Toivoisin että ajaisivat aktiivisemmin eroa, ovat kuitenkin ainoa eduskuntapuolue joka ei aja aktiivisesti liittovaltioita. IPU on lähempänä omia näkemyksiäni.

Toimituksen poiminnat