Miikka Keränen Politiikkaa lappilaisittain vihreänä.

Persujen Direktiiviopas on täyttä kuraa.

Perussuomalaiset julkaisivat sunnuntai-illan iloksi oman "Niele Nämä" -direktiivioppaansa, joka on pilakuvista muodostettu kuvakirja. Olen varma, että kirjasen yksi tarkoitus on provosoida "vihervasemmistoa" ja "mukasuvaitsevaisia". No, onneksi olkoon persut. Ainakin yksi vihreä näkee tällä hetkellä punaista.

Lähtökohta kirjaselle on tietysti perustelematon EU-pelottelu ja äärimmäisyyksiin vedetyt esimerkit. En puutu yleisluonteeseen sen tarkemmin, vaan haluan nostaa esille pari eniten huolestuttavaa ja häpeällistä pilakuvaa. 

Perussuomalaiset heittavat ensinnäkin tieteen jälleen romukoppaan, ja uskaltavat väittää, ettei ilmastonmuutos olisi tieteellinen tosiasia. Harhakuvissa on tietysti mukavampi elää, kun niihin on vielä varaa. Jos ilmastokriisiin ei puututa välittömästi, ovat seuraukset vakavat. Taitaa mennä tulevaisuuden populisteilla sormi suuhun, jos persujen ajamaa ilmastopolitiikkaa harjoitetaaan liian pitkään. Niin, ja ilmastoasianhan ilmoittaa rasistinen stereotypia afrikkalaisesta heimotietäjästä. Koska tällaiset stereotypiathan ovat erinomainen tapa saada nykypäivänä viesti perille äänestäjille, eikö totta? 

Perussuomalaiset pelkäävät naiskiintiöitä, mutta ilmeisesti he pelkäävät vielä enemmän sitä, että yritysten johdossa voisi vaikuttaa muitakin kuin valkoihoisia heteroseksuaaleja. Eläinten oikeuksia ei myöskään kannata ottaa huomioon: niin, tai sitten on asiallista verrata naisia, ruotsinkielisiä sekä seksuaali-, sukupuoli- ja etnisiä vähemmistöjä eläimiin. Naiskiintiöt eivät ehkä ole ideaalein tapa edistää tasa-arvoa, mutta tällainen irvailu on suorastaan pelottavaa. En tiedä, miten he julkeavat esittää tämän haittaavan yritysten kilpailukykyä, mutta ehkä joskus joku selitys persuilta tulee tähän(kin). 

Itse seksuaalivähemmistöön kuuluvana en myöskään arvosta stereotypiaa siitä, että kaikki homot olisivat kiinnostuneita vain kynsien lakkaamisesta. Näin siis ainakin ko. pilakuvan tulkitsen. Joku persu voinee yrittää perustella kuvan minulle paremmin. 

Olisi kiva kuulla perussuomalaisilta joskus myös kehitysehdotuksia, eikä aina vain kieltoja ja haukkumista. No, sitä taitaa saada mitä tilaa: pelkkää kuraa. 

www.miikkakeranen.fi 

 

ps. Ehkä olisi kannattanut tarkistaa oman mepin äänestyskäyttäytyminen lobbareiden suhteen, ennen kuin tekee aiheesta pilakuvan. 

pps. Oras Tynkkynen kertoo pilakuvien takaiset faktat kirjoituksessaan

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Opushan oli ihan viihdyttävä :-)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos tykkää väkisin tehdystä "huumorista" :)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari
Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jotkut vain pelkäävät, että te oikeasti ajattelette huumorinne mukaisesti. Itse asiassa... Vastaavatko nuo teidän maailmankuvaanne?

Käyttäjän Mikihoijer kuva
Miki Höijer

Valitettavasti persujen perusta ymmärtää vain suoranaista solvausta ja stereotypiaa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Ilmasto on koko historiansa ajan muuttunut. Onko se persujen vika?
Mitähän tuubaa koitat väittää tuolla eläintenoikeudella?

Vihreät on tunnetusti myymässä itsemääräämisoikeuttamme.

Tulee vielä aika kun joku kysyy, miks ei perussuomalaiset puolusta maatamme ulkoapäin tulleita määräyksiä vastaan.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Termillä "ilmastonmuutos" ei viitata siihen, miten ilmasto muuttuu aikojen saatossa itsestään, vaan siihen, miten ihminen toimillaan nopeuttaa muutosta. Tällöin luonto tahi ihminen ei voi sopeutua muutokseen riittävän nopeasti.

Eläimistä: No, "kiintiödirektiivin" kautta päätöstä pääsi tekemään myös lintu. Siitäpä voi pilapiirtäjän ajatuksenjuoksua tulkita.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

PS:n direktiiviopas peilaa hyvin tälläisen tavallisen kadun tallaajan altuksi EU:sta, ja olihan siinä vielä asian tynkääkin!

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Valitettavan vähän ihmiset tietävät EU:sta tai näistä pilakuvissa esitetyistä asioista. Eikä auta yhtään, että perussuomalaisten kokonoinen puolue vielä levittää väärää tietoa eteenpäin.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Voi tavatonta. Hyvä ja ajankohtainen satiirin keinoin tehty opus. Ei moisesta kannata hernettä nenään vetää.

Ei tietenkään voi yleistää, mutta Vihreiden huumorintaju alkaa olla yhtä harvinainen ilmiö, kuin direktiivejä laativan byrokraatin hiki.

"Olisi kiva kuulla perussuomalaisilta joskus myös kehitysehdotuksia, eikä aina vain kieltoja ja haukkumista. No, sitä taitaa saada mitä tilaa: pelkkää kuraa."

Kyllä Perussuomalaisilla on kehitysehdotuksia. Ongelmana on vain se, että esim. nykyvihreiden kanssa on vaikea saada keskusteluyhteyttä. Vihreät ovat maalanneet itsensä nurkkaan olemalla julkisesti ehdottomia omista mielipiteistään, siis julkisuudessa. Kabineteissa asia on toki toinen. Tätä on ainakin allekirjoittaneen vaikea ymmärtää.

Ai niin. Mikä on yhden tuulivoimalan sellaisen nykyaikaisen jättisiipisen valmistamiseen ja käyttökuntoon saattamisen hiilijalanjälki kontra käyttöikä ja sen aikana saatu tuotto? Meinaan vain, että taseen loppusumma voi olla aika yllättävä. Tässä ei tietenkään ole mukana lintukuolemat ja muut ympäristöhaitat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei se ollut satiiria. Satiiri on älykästä huumoria ja vaikea laji. Tämä oli pilakuvan kautta tiedottamista.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

No edesmennyt taiteilijarohvessori toki olisi saanut direktiiveistä vieläkin herkullisempia ja tyylikkäämpiä juttuja samaten kuin Perussuomalaisista:).

Esim. "mummonmökki" ja "huumoridirektiivi". Kyllä niissä aika pitkälle satiirin piirteitä on.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #14

Erikoista että persut käyttävät tätä tyyliä tärkeiden vaaliasiain tiedottamiseen, kun jo Kirkko ja Kaupunki-lehdessä julkaistu joulupilakuva "Paskaa joulua" sai puolueen hermostumaan.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #19

Tässä huomaa miten jotkut haluavat asioita käsitellä, eli huuomrilla ei ole tilaa vakavissa asioissa, jotka myös toteutuetaan sen jälkeen vakavan vakavasti. Eli kyllä kansa on aina ymmärtänyt huumoria paremmin, sillä hehän mielellään näkevat päättäjistä juuri näinä pelleinä ja varsinkin sen miten he muodostuvat niiksi.

Tässä puolessa on juuri tämä sukupuolen ero, sillä kunnioitettava satiiri teos suomesta "Pahkasika" taisi olla vain yhden sukupuolen lukemista.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #21

Satiirinen huumori on perinteisesti poliittisten tarkkailijoiden, keventäjien, kriitikkojen, pilakuvien, laulujen kieltä. Puolueiden sen sijaan täytyy olla tarkkana, sillä heidän täytyy esiintyä vakavasti otettavina ja luotettavina tiedonlähteinä mikäli haluavat menestyä muuallakin kuin esson baarin kantapöydässä.

Mutta... toisaalta... Sitä saa mitä tilaa.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #24

Esson baarin asiakkailla sattuu olemaan kanssa ykis ääni, ihna samalla tavalla kuin on pikkurilli pystyssä olevissa bistroissa kävijöilläkin. Eli se jos tietää että nämä bistron asiakkaat eivät ole häne kannattajiaan, niin mikis suunata heille sopivaa materiaalia, eli yhteiskunta on moninainen ja siihe kanssa uppoaan arilaine materiaali.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #29

Minä taas olen sitä mieltä, että esson baarin kantapöydässäkin on oikeus saada objektiivista ja reilua tietoa. Populisti tietää kyllä, mistä naruista vetää, mutta se ei ole reilua populistin kohdetta kohtaan.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #30

Eli olet sitä mieltä että vasemistolla ja vihreillä on ainoa oikea näkökanta asian. Esim Esson baarin porukasta on sen verran iso osa yrittäjiä, jotka ymmärtävät kun heille kerrotaan perusta esim tuulivoimasta, joka ei pysy pystyssä muuten kuin valtavin tukiaisin ja toisaalta energiatuikien mohläysten takia siihe kombensoiva energia tuotetaan kivihiilellä, sillä viherpiipertäjät tekivät tukipolitikkan takia sekä hakkeen että turpeen käytöstä kannattamatonta.

Tähän kun sitten vielä lisätää vasemmiston kateus verojen kohteet, joista yrityste edustuskulujen ja kotitalousvähennyksen jatkuva muuttamine on osoitus täysin tunteella tehtävästä veropolitiikasta, josta puuttu kokonaa arvio siitä mikä on kerrannais vaikutusten kautta tuleva työllisyys vaikutus.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #52

"Eli olet sitä mieltä että"

Sanojen laittaminen toisen suuhun ei ole erityisen hyvää keskustelua...

"viherpiipertäjät"

...kuten ei ole muiden haukkuminenkaan. Blogin varsinaisesta aiheesta sen verran, että asia on näemmä loppunut, kun on ollut pakko turvautua "huumoriin". Ehkä kansa ei sittenkään ole ihan noin yksinkertaista.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #53

No, eikö juuri huumorilla ole se kumma puoli, että se juuri häiritsee niitä joihin se osu kunnolla. Eli jos huuomri on kirjotettu tai kuvattu liian osuvasti, niin se on aina kamalaa. Tästä varmaan on muslimi pilakuvat Tanskassa kuuluisimmat ja myös niiden seuraukset. Eli Vihreät ja vasemisto tähän samaan herkkä hipiäiseen porukkaan itsensä laittavat, se kyllä ei ole yhtään ihme, sillä akateemisuus ylensä huumorin tajun hyvin laventaa kapeaksi.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #30

Luonnollisesti tämä sääntö ei koske kaksikielisyyden tai euron puolustelijoita? :D

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen Vastaus kommenttiin #29

Ehkä kuitenkin ihmisille pitäisi antaa faktoja, eikä syöttää vääriä mielikuvia?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Minulla on mielestäni aivan riittävä huumorintaju, mutta se ei valitettavasti riitä tällaiseen. Perussuomalaisten perusretoriikkaa on tehdä jotain "rajoja rikkovaa" ja sitten heittää koko homma läskiksi: Se oli vitsi! Tällainen yläasteen välitunneilta tuttu v*ttuilu onkin kaikkein kypsin tapa tehdä Suomen tai EU:n politiikkaa.

Persut jänistivät hallitusvastuusta, joten vaikea sanoa mitään persujen yhteistyökyvyistä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Aijaa, että persut jänistivät hallitusvastuusta. Vaikea sanoa mitään Miikka Keräsen yhteistyökyvyistä ja poliittisen lähihistorian tuntemuksesta ;)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Jännä tämä "opas" joka antaa virheellistä tietoa direktiiveistä ja keksii niitä myös ihan päästään.

Surullisinta tässä on se, että kai puolueesta olisi ihan oikeasti löytynyt vähän parempaakin tietoa näistä direktiiveistä, mutta sitä ei haluttu antaa. Direktiivioppaan nimellä laitettiin liikkelle vääristeltyä ja rehellisesti väärää tietoa liikkeelle tahallaan.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Tämän kirjoituksen ongelma on se, että väität persujen kiistävän ilmastonmuutoksen (itsessään ilmasto on muuttunut koko ajan) ja homojen lakkaavan kynsiään.

Nyt kysyisin tai pyytäisin laittamaan vaikka kuvakaappaukset tai lainaamaan kyseisiä kohtia. Muutoin tämä menee samaan 'vihapuheen' kategoriaan kuin aika monet muutkin avautumiset täällä.

Ja minua häiritsee se, että kun perussuomalaisia ääänesti noin 500000 ihmistä, niin ovatko he kaikki kuvailemasi kaltaisia ihmisiä?

Tämänaamuinen kirjoitukseni sopii oikein hyvin tähän sinun tekstiisi:

http://samirinne.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168386-k...

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Linkitin direktiivioppaan, sieltäpä ne kuvat on voinut käydä katsomassa. En koe aiheelliseksi niitä itse tänne laittaa, eihän minulla olisi kuviin edes tekijänoikeuksia.

Ilmastonmuutos-termillä ei viitata ilmaston tavalliseen muuttumiseen aikojen saatossa, vaan siihen, että ihmisen toiminta nopeuttaa sitä valtavasti. Luonto tai ihminen ei ehdi sopeutumaan muuttuviin ilmasto-oloihin.

Jos aiheellinen kritiikki on vihapuhetta, niin olkoot.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Kun nyt olin pakotettu katselemaan tuon hengentuotteen läpi niin pari kommenttia:

Miikka: "Perussuomalaiset heittavat ensinnäkin tieteen jälleen romukoppaan, ja uskaltavat väittää, ettei ilmastonmuutos olisi tieteellinen tosiasia."

Ei siinä niin väitetä. Sanotaan, ettei ihmisen toimien vaikutusta ilmastoon ole pystytty todistamaan. Ja tämän suhteen olen itsekin epäileväinen. Ilmastoalarmistit puhuvat puutaheinää meriin salaperäisesti sitoutuneesta lämmöstä, mutta mittaustulokset eivät tue tätä käsitystä. Samalla vois perustellusti kysyä, olisiko auringon aktiivisuuden muutoksilla tekemistä asian kanssa?

Miikka: "Itse seksuaalivähemmistöön kuuluvana en myöskään arvosta stereotypiaa siitä, että kaikki homot olisivat kiinnostuneita vain kynsien lakkaamisesta."

Kaikki eiv't varmaan olekaan, mutta ohitit kyseisen piirroksen pointin. Se oli käsittääkseni se, että ns. positiivinen syrjintä ja erilaiset kiintiöt ohittavat pätevyyden ja se ei mielestäni olisi kenenkään etujen mukaista. Suomi on ollut meritokratian maa, jossa osaaminen ja kyvyt ovat olleet ensisijalla. Ilmeisesti sinä ajattelet toisin? Kuitenkin toistaiseksi Suomessa voi ja saa kouluttautua ihan niin pitkälle kuin itse haluaa.

Minusta se, että näet punaista, osoittaa vaan melko kehittymätöntä asennetta.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Siitähän siinä ilmastonmuutoksessa on kyse: että ihmisen toiminta sitä nopeuttaa. Kuva selkeästi asettuu täysin tieteellistä maailmankuvaa vastaan tässä asiassa.

No, jos luit aiemman kappaleen kirjoituksestani, niin kyllä huomasin mistä kiintiöasiasta on kyse ja kommentoin myös kiintiöpaikkoja.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Siitähän siinä ilmastonmuutoksessa on kyse: että ihmisen toiminta sitä nopeuttaa. Kuva selkeästi asettuu täysin tieteellistä maailmankuvaa vastaan tässä asiassa.

No, jos luit aiemman kappaleen kirjoituksestani, niin kyllä huomasin mistä kiintiöasiasta on kyse ja kommentoin myös kiintiöpaikkoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Noi kuvat on jonkinlaisia kyhäelmiä. Ongelma persuilla on että kaiken maailman onnenonkijat tunkevat puolueeseen kykyjään tyrkyttämään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kampanjasta vastaa vaalipäällikkö. Perussuomalaisten vaalikoordinaattori on ilmeisesti Pekka M. Sinisalo, joten en kyllä odotakaan yhtään tämän korkeampaa tasoa.

Mika Samuel Kiekkijev

Luulin, että Vihreät arvostavat piirrostaidetta. Tälläkin foorumilla on kehuttu ihan taivaaseen asti sitä yhtä, josta niitä postimerkkejäkin...

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Tom of Finlandin taide ja nämä pilakuvat ovat kyllä aikalailla eri planeetoilta, mitä nyt piirrostaiteen arvostamiseen tulee.

Mika Samuel Kiekkijev

Meinaatko, että Tom of Finland ei ollut huumorimiehiä?

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen Vastaus kommenttiin #31

Voi hyvin olla ollutkin. Mutta nämä pilapiirrokset eivät oikein ole huumoria eivätkä taidetta.

Mika Samuel Kiekkijev Vastaus kommenttiin #33

Eikö saman voi sanoa esim. Tom of Finlandin töistä, että eivät ole taidetta?

Vaikuttaa varsin oudolta, että Vihreä määrittää mikä on ja mikä ei ole taidetta, varsinkin, kun tästäkin asiasta oli taannoin kohu PerusSuomalaisten asiaa määrittäessä.

Huumorin määrittäminen on vielä vaikeampaa. Pierulle nauretaan ympäri maailmaa, mutta onko se huumoria?

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen Vastaus kommenttiin #35

No, myönnetään, että voivat hyvinkin olla taidetta. Mutta tuskin ovat taiteeksi siis tarkoitettuja, tätä ajoin takaa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Keränen ei edes päässyt parhaimpiin paloihin. Direktiivioppaasta voimme myös huomata, että perussuomalaiset pelkäävät gm-ruoan syömistä, _koska siitä voi kasvaa kolmas silmä päähän_.

Tämä on vielä parempaa kamaa kuin ilmastonmuutoksen kiistäminen ja riittääkin kerralla kategorisoimaan perussuomalaisen puolueen tiedottajat sekä pilapiirtäjä Erkkilän täysiksi hörhöiksi. Ei mikään ihme, että sama puolue järjestää eduskunnassa homeopatia-iltamia, ja muutamat kellokkaat uskovat villisti sikiävien muslimien väestöpommiin. Lehdykäinen täydentää kivasti vaikutelman perussuomalaisten puoluejohdosta salaliittoteorioihin ja rajatietoon uskovana pöpikerhona, jolla on hyvin paljon yhteistä niiden vihaamiensa hippien kanssa.

"Direktiivioppaassa" vastustetaan myös pankkilobbareita, mikä on sinänsä hauskaa kun pitää mielessä että Soinin paras kaveri ja ryhmätoveri, EU-parlamentaarikko Nigel Farage on, no, pankkilobbari.

Mika Samuel Kiekkijev

Koville se vaikuttaa ottavan myös vasemmistolaisella yliopistomiehellä, mikähän siinä on?

Missähän ryhmässä Soini ja Farage ovat?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kiekkijev, jos olet niin poliittisesti tietämätön ettet ole kuullut Soinin istuneen EFD-ryhmässä yhdessä Faragen kanssa, niin... no, olet tosiaan hyvin poliittisesti tietämätön. Soini on maininnut Faragen parhaana kaverina muistelmissaan moneen, moneen otteeseen.

Eikä tämä huumoripuoli minulla mitenkään koville ota. Päinvastoin, nauran katketakseni tälle direktiiviläpyskälle, mutta se vitsi on ihan muualla kuin mitä te luulette. Se tietysti tekee siitä vieläkin hauskemman. Tosin tässä kyllä tuntee vähän syyllisyyttä, koska henkisesti köyhille ei oikeastaan saisi nauraa.

Mitä tulee höpinääsi poliittisesta suuntautumisestani, niin huomauttaisin, että meistä kahdesta sinä olet se, jolla on hassu tukka, ja luultavasti myös tatuointi.

Mika Samuel Kiekkijev Vastaus kommenttiin #38

Ai sitä lähdettiin ajassa taaksepäin, no niin no, kait se sitten on pakko myöntää Soinin kaveruussuhde, mutta...

Jos nyt ajatellaan ajassa taaksepäin, niin millaisen kuvan vasemmistolaisesta "rajatiedosta" antaa eduskunvaalikampanjan vetäjä, joka jotain poikkitaiteellista pelehti kissan kanssa, en tahdo muistaa mitä.

Kivaa se ei tainnut kuitenkaan olla.

Pankkilobbari Soinin kaverina, se on kyllä paha.

Toisaalta taitaa Kataisen perässä Arhinmäki, Urpilainen, Niinistö olla ne Suomen näkökulmasta pahimmat pankkilobbarit ja vieläpä Ranskan ja Saksan etujen turvaamiseksi.

Juu tautuointeja on ja tukkaa, monilla ei ole kumpaakaan, mutta minkä shampoossa säästää sen saippuassa menettää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #41

Teemu Mäki ei ollut vassareiden vaalikampanjan vetäjä, vaan hän teki Arhinmäestä muotokuvan vaalimainokseen, ja erittäin hienon tekikin.

Mika Samuel Kiekkijev Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #42

Teemu Mäki on erittäin poikkeuksellinen ja siten tarpeellinen ajattelija ja ns. länsimaisen kulutusyhteiskunnan kyseenalaistaja. Ei pahaa sanottavaa, eikä hänen taiteestaan kaikkien tarvitsekaan tykätä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

En muuten muista koskaan Jalosen osallistuneen esimerkiksi liittovaltio- tai eurokeskusteluun. Ehkä rahkeet tai mielenkiinto ei riitä siihen, koska sehän legitimoisi vastapuolen? Ilmeisesti homeopatiapersu on ainoa hyvä persu... Aika hyvin jo jopo keulii nyt.

Farage pankkilobbari? Gimme a break.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Satiiri ei ikinä selviä tutkinnosta. Kohteet istuvat lautakunnassa." (S. J. Lec) :D

En olisi tiennyt koko oppaasta mitään, ellet olisi ystävällisesti ottanut sitä esille tässä.

Mikko Saarinen

Minäkin haluan kiittää siitä, että otit asian esille! Siitäkin huolimatta, että jutussa pistettiin vihreitä alta lipan. Vihreiden toilailuista voisi kirjoittaa vaikka kerran viikossa ilmestyvän sarjakuvalehden.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minulla olisikin ehdotus tämän sarjakuvalehden nimeksi: "Vihreän Kumiankan Seikkailut"

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Nyt käsitellään satiiristen romaanien avulla mm. historiaa, jota ei ole vielä uskallettu selvitellä. Linkissä on yli 40 vuoden takaa aikalaiskommentti eli satiirinen kuva, jota EI silloin pidetty kaikkien toimesta huumorina (siis ennen Miikka Keräsen syntymää) Jokohan sille osataan hymyillä?:
http://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=Kari+Suomala...

Suomettuminen sanana kuumensi aika monia "perässähiihtäjiä", kuten asia satiriisesti ilmaistiin. Ulkopolitiikkaan vedoten presidentti valittiin poikkeuslailla eduskunnassa v. 1973. Suomi Neidon tuumaus on helpompi ymmärtää, kun po. taustan tietää.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

En ymmärrä Miikka Keränen huumorintajuasi, onneksi emme istu saman pöydän ääressä. Katsos, kun joka iikalla on omanlaisensa huuumori.

Ensinnäkin tämä blogisi on väärässä osastossa, pitäisi olla vapaavuoron puolella.

Eli missä kohtaa Erkkilän pläjäys on integroitu Perussuomalaisten vaaliohjelmaan. Teos on esitelty viihdeosastolla ja Kansalaisen direktiivioppaana.

Ilmastotiedettä ei ole olemassakaan, vaan se on silkkaa tutkimusta ja arvailua liian monilla muuttujilla.

Sanallakaan ei ole mainittu homoista mitään, eli mistä tuonkin vetäsit, outo on tajuntasi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Yhdessä pilakuvassa varoitetaan mahdollisesta "kiintiödirektiivistä" ja sen "tuhovoiman kilpailukyvylle". Tuhovoiman aiheuttajina esitellään rastapipossa viihtyvä rotukiintiön edustaja, kynsienlakkauksesta kiinnostunut stereotypioitu homoseksuaali homokiintiön edustajana ja happaman näköinen ruotsinkielinen nainen joka haluaa etuilla kaikessa. Hän edustanee sekä naisia että ruotsinkielisiä. Ehhehe, kyllä niin naurattaa. Vähän käy sääliksi Erkkilää, joka on ihan hyvä pilapiirtäjä.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Sinä omassa mielessäsi rakennat nuo mielikuvat.

Kuulostaa valitettavan asenteelliselta, jopa rasistiselta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #64

Täällä kuuluu ainoastaan voltinheiton viuhuna.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #65

Huh huh, tunnustat vielä yleistäväsi jonkin piirteen olevan jonkun ryhmän ominaisuus.

Nyt katse peiliin.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #64

Hah. Arvasin, että joku vetää tän kortin "ei siinä ollut tarkoitus nähdä homoa, jos sellaisen näit niin olet itse homofoobikko tms". Ei nyt kärjistetyt stereotypiat kyllä mitenkään hienovaraisia olleet...

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #68

Kuvassa on varmasti eri ryhmien edustajia, mutta ei mitään yksilöityä ryhmää. En olisi varma edes sukupuolista.

Stereotypioiden tekeminen on omassa mielessä ensimmäinen vakava askel kohti rasismia, sinuna huolestuisin jo ja yrittäisin tiedostaa miten ajattelet.

Hyvin taitava ja herättelevä piirros Erkkilältä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Mielestäni tuo pilapiirrosjulkaisu oli mauton, ja vilisi kirjoitus- ja asiavirheitä. Parempi olisi ollut jättää tekemättä. Vaaliohjelma se ei kuitenkaan ollut, eikä virallinen kannanotto.

Vaalien alla näkyy kaikilta raflaavaa ja populistista otetta. Kokoomuksen kamppis on ehkä omituisin tässä mielessä. Eikä se ole pilapiirros, vaikka karikatyyriltä vaikuttaakin: http://eurovaalit.kokoomus.fi/vaalijulistus

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo synkkä ulkoasu on ajankohtainen ja luo sellaisen mielikuvamaailman kuin Citizen Kanessa. Varsinkin tuo vanhaa tiskirättiä muistuttava tausta on mielenkiintoinen.

Samoin tekstin tyyli yhdistettynä järkevään ja ymmärrettävään ulosantiin antaa lukijalle oikean kuvan siitä, että nyt puhutaan asiaa....

Käyttäjän Milleniar kuva
Miikka Välimäki

Vihreät nyt näkevät aina punaista kun vain katsovat peiliin...

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

"Ainakin yksi vihreä näkee tällä hetkellä punaista."
Piirtäjällä kun on tuommoista "rankempaa huumoria" niin kannattaa olla varovainen. Voi kuvata seuraalla kerralla "vihervasemmiston" edustajan isona vihreänä miehenä joka näkee punaista. =)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Vain perus suomalainen kehtaa äänestää perussuomalaista.

Jere Partanen

Minä luulin tuota jonkun pienpuolueen läpyskäksi.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Persujen uskottavuus meni kolme vuotta sitten. Tuntuu uskomattomalta edelleen, että joku tekisi vaikkapa jääkiekossa mielettömän määrän työtä päästäkseen... vaihtopenkille istumaan.

Jotenkin tuon asetelman aistii edelleen. Kokoomuksen teltalla mietitään kellon kääntämistä eteen ja persuteltalla taakse. Optimistin on helppo valita - ennemmin Stubbin hymy kuin persuehdokkaan irvistys.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olen usein ihmetellyt sitä, että six-pack teki mielettömän määrän töitä - aiheuttaen omalle maalle taantumia, työttömyyttä, lisävelkaa, vaihtotasevajeita ja BKT:n alenemista - ilmeisesti päästäkseen takaisin vilttiketjuun?
http://www.tradingeconomics.com/finland/gdp-growth

Sokea Reettakin sen näkee ja kankeakielinen Mooseskin sen osaa muotoilla vaikka nahkurin orsilla, että täyttä kuraahan Suomelle on aiheutettu. Olisipa tuokin vain satiiria, vaan kuin ei ole.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Haiskahtaa populismilta.. No mitäs sitä toimivaa kaavaa muuttamaan.

Reijo Tossavainen

Kevättalvella oli lämpimämpi jakso. Ilmastouskovaiset, mm. Satu Hassi kiirehtivät kertomaan, että ilmastomuutos on syyllinen. Sitten tuli kylmempi jakso vapun tienoilla, ja silloin ei puhuttu ilmastomuutoksesta mitään. Nyt on jälleen lämmintä, lieneekö ilmastomuutos jälleen syyllinen.

Aikoinaan vakuutettiin, että 15 vuoden ajanjakso riittää todistamaan ilmastomuutoksen olemassaolo. Nyt nuo 15 vuotta ovat kuluneet, eivätkä tilastot ole värähtäneet mihinkään suuntaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaisten piirustusta on kommentoitu IS:n etusivulla:

Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas pitää piirrosta aiemminkin usein nähtynä yrityksenä kyseenalaistaa vakuuttavasti osoitettu tieteellistä ilmastotutkimusta.

- Ilmastonmuutos on ihmisen aikaansaama, ja se on parhaillaan kiihtyvässä vaiheessa. Tämän asian uusin IPCC-ilmastopaneelin raportti toi esille, Taalas vastaa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128869071650...

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Eikö kukaan ole kertonut kansanedustajalle, että sää ja ilmasto ovat eri asioita?

Mika Samuel Kiekkijev

Täytyy kiittää keskustelun avaajaa, muussa tapauksessa aika monelta, myös itseltäni olisi PerusSuomalaisten piirrokset jääneet todennäköisesti huomaamatta.

Kun oikein keskittyy muiden tekemiseen saattaa oma asia jäädä sanomatta.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Mistähän ihmiset ovat keksineet, että tässä puhuttaisiin persujen vaaliohjelmasta? Periaateohjelmaahan puolueella ei ole - yllätys, yllätys.

Oras Tynkkynen avaa faktoja pilakuvien takaa:

http://www.orastynkkynen.fi/?p=6011

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Oras Tynkkynen kertoo omia ja puolueensa näkemyksiä vain "ilmastodirektiivin" osalta.

On tärkeää muistaa ettei ilmastonmuutos tutkimus ole tieteen ala.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Mikäköhän mahtaa olla sinun määritelmäsi tieteelle, jos ilmastotutkimus ei sitä ole?

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #81

Ilmastonmuutostutkimus.
Tieteen tarkoituksena on kertoa ympäröivästä maailmasta varmoja totuuksia. Ilmastonmuutos mallinnukset liian monine muuttujineen ei tule koskaan täyttämään tieteen kriteerejä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #82

Kummallinen tieteen määritelmä sulla, tuohonhan jää ulkopuolelle kaikki ei-luonnontiede ja osa luonnontieteistäkin. Esimerkiksi mun alalla filosofiassa ei ole mistään kysymyksestä saatavilla varmoja totuuksia. Aika harvalla alalla muutenkaan kyllä mitään varmoja totuuksia, kun tieteen tarkoitus on tutkia ja esittää todennäköisyyksiä, ei lyödä lukkoon asioita.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #83

Otahan selvää tieteiden perusjaosta. Olen hämmästynyt, ettet tiedä mitä opiskelet.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #84

Otappa itse selvää. Itse olen aikamonta tieteenfilosofia-luentosarjaa jo istunut läpi, tiedän mistä puhun.

Toimituksen poiminnat